Søger medarbejdere på provision

At ansætte medarbejdere på provision kan have sine fordele og ulemper. Dels kan det være svært at fastholde sælgere hvis de kun er betalt via provision og dels kan det være en fordel hvis sælgeren kun er på provision, da sælgeren så oftest vælger sine egne arbejdstider.

Når du skal udarbejde en ansættelseskontrakt for den medarbejder du søger på provision er det vigtigt at du har den afklaret således at der ikke kan opstå uoverensstemmelser og muligvis en tur i retten.

Beskriv derfor nøje hvordan den provision din sælger skal have, beregnes.

Motiver din salgsleder til at motivere sine sælgere

Provision kan være en stor faktor for mange mennesker når det kommer til motivation. Vil salgslederen få en procentdel af hans sælgeres salg vil lederen også i højere grad presse sine medarbejdere samtidig med at han leder efter den perfekte første gang.

Det er dog blevet mere fremtrædende i Danmark at når du søger medarbejdere vil du gerne have at de føler et ansvar for virksomhedens ve og vel.

Det har bundet ud i at mange får udbetaling alt efter virksomhedens overskud på resultatopgørelsen. På denne måde føler medarbejderne at de også er medejere.