Sådan kommer du til at arbejde med psykoterapi

At komme til at arbejde med psykoterapi er ikke det sværeste blandt de mange brancher der findes i Danmark. Groft sagt kræver det faktisk ingenting, da selv du og jeg vil kunne komme til at arbejde ed psykoterapi hvis vi vil

Dog er det altid godt at have gjort sig sit forarbejde og supplere med en uddannelsen.

En relevant uddannelse er en nødvendighed hvis du vil have klienter i psykoterapi branchen

Vil du gerne have kunder og komme til at leve af at arbejde med psykoterapi i København er det nærmest en nødvendighed at du har en relevant uddannelse.

Har du ikke en relevant uddannelse kan det betyde at folk vil vælge dig fra, da du ikke kan sætte dig i deres sted – mener de, vel og sagt. Hvorvidt det er sandt kan andre jo kun gisne om.

En relevant uddannelse, som støtter dine evner inde for psykoterapi, vil uden problemer være en universitetsgrad i psykologi.

Denne uddannelse er nemlig også støttet af statens uddannelsesstøtte og du har derfor mulighed for at få finansieret din uddannelse, i modsætning til psykoterapeutisk institut hvor du skal betale for at gå der hvert år.

Uddannelsen er en kandidatuddannelse, hvor du selvfølgelig skal have en relevant bacheloruddannelse og en gymnasial uddannelse. Tiden det tager at tage psykolog kan derfor nemt gå op i 5+ år.

Du skal være troværdig og tillidsvækkende når du arbejder med psykoterapi

Når du arbejder med psykoterapi er det nødvendigt at du vækker dine klienters tillid, da de så har bedre muligheder for at åbne op for deres problemer, og du nemmere kan gå til dem når i har jeres samtale kørende.

Det er også troværdighed som spiller en stor rolle første gang i mødes, da de skal kunne stole på at du ikke blot fortæller deres historie videre derhjemme hemmeligt, selvom du har tavshedspligt.