Motivationen bag tømreren – Tømrer i Århus

Når man bliver færdig med folkeskolen i Danmark står man over for en stor beslutning som 16 årig. Du skal nemlig tage første valg, i det som normalt bliver din uddannelse. Efter folkeskolen har du mulighed for at vælge dig ind på noget forskelligt. En stor del af personerne vælger at tage en erhvervsuddannelse, herunder at blive tømrer. Spørgsmålet ligger nu i hvorfor vælger folk at blive tømrer eller murer. Der kan være mange svar på dette spørgsmål. Det kunne være at personerne ikke gider mere skole, efter at have siddet der i 10.

De har brug for at lave noget med hænderne, og vælger derfor at blive i tømrer i Århus, eller Vejle eller hvor de nu bor. Det kan også være fordi at de længe godt har kunne lide at bygge og arbejde med materialet træ. Dette betyder at deres motivation til at blive tømrer er rigtig god, for det er virkelig noget de brænder for. Det er nu vigtigt at have en praktik plads, da det er det næste skridt i retningen mod at blive tømrer i Århus. En praktik plads er det vigtigste som tømrer for det er det sværeste at skaffe. Alle kan komme ind på grunduddannelsen men for at blive udlært tømrer skal du have en praktik plads.

Dette gør at du lærer af en anden tømrer mens du går i arbejde og får massere af erfaring. Hvis du ikke finder en praktik plads som tømrer, så er det straks sværere at fuldføre din uddannelse. Hvis du bor i Århus og har taget grundforløbet som tømrer der, så er det klogt at søge praktik plads ved et godt tømrer firma i Århus. Hvis du her får nej fra alle, kan du overveje at søge i nogen nærliggende byger, f.eks. Horsens eller Skanderborg. Hvis du virkelig er motiveret for at blive tømrer i Århus, og kun Århus, så er det bare at blive ved med at søge. Der skal nok være en der er udlært på et tidspunkt, også har de måske plads til en ny tømrer lærling.