Er billige solbriller ligeså gode som de dyre?

Fristelsen ved at købe et par meget dyre, lækre solbriller er der tit, når der er en ferie nært forestående, og man ikke lige har solbriller derhjemme på hylden. Her kan det være mere smart, rent økonomisk, at købe sig et par billige solbriller, men er de nu også lige så gode som de dyre, hvis ”glassene” for eksempel er lavet af plastic? Ja, de er ligeså gode. Der er endnu ikke bevist nogen forskel af betydning mellem plastic og glas som brilleglas i billige solbriller. Derimod kan det være en god ide at kigge efter det lille ”CE”-mærke der måske sidder på brillen. Hvis der er et sådant mærke på brillen, er der blevet sagt god for brillens UV-beskyttelse uanset om glassene er plastic eller ægte glas.

Hvor meget kan jeg spare ved at købe et par billige solbriller?

Hvor meget du kan spare ved at købe et par billige solbriller, afhænger meget af hvor langt ned i pris du er villig til at gå. Man kan få billige solbriller til næsten ingen penge hvis du for eksempel finder et par i en genbrugsbutik. Selv hvis du gerne vil have et par ubrugte solbriller kan du stadig få det til næsten ingen penge, og de kan, som du kunne læse i forrige afsnit, også fungere ganske glimrende.

Hvis dine billige solbriller går i stykker, køber du da bare et nyt par!

En tredje fordel ved at købe billige solbriller kan være at hvis ikke de holder til de tæsk de bliver udsat for på ferien, er skaden ikke så stor. Når det er et par billige solbriller kan du bare købe et par nye næste gang du får mulighed for det. Havde det været et par dyre solbriller du havde brugt timer på at vælge hos optikeren ville det have været noget helt andet.